›› ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 Αρ. Πρωτ. 353/09.02.11

Προς τον

Πρωθυπουργό της Ελλάδας

κ. Γιώργο Α. Παπανδρέου

________________________________________________

Αθήνα, 09/02/2011.

 

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η Ο.Α.Τ.Υ.Ε. αποτελεί από 15ετίας την πρώτη οργανωτική σύνδεση Ταμείων Υγείας και την πρώτη Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας στην Ελλάδα, τα μέλη της οποίας αριθμούν 110.000 ασφαλισμένους και 1.000 εργαζόμενους.

Τα τέσσερα Αυτοδιαχειριζόμενα Αλληλοβοηθητικά Ταμεία Υγείας-μέλη της Ομοσπονδίας:

 

Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε.-Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Περίθαλψης Συλλόγου Υπαλλήλων

 Τραπέζης     Ελλάδος, έτος ίδρυσης 1929,

Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.-Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και   Περίθαλψης, έτος ίδρυσης 1967,

Τ.Υ.Π.Α.Τ.Ε.-Ταμείο Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας, έτος

 ίδρυσης 1934 και

Τ.Υ.Π.Ε.Τ.-Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας, έτος ίδρυσης

 1930,

αποτελούν πρότυπο βραχίονα της υγιούς Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Οικονομίας στον ελληνικό χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πρόκειται για Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ στο ελάχιστο τον Κρατικό Προϋπολογισμό της χώρας μας.

Στη μακρόχρονη πορεία λειτουργίας τους, τα τέσσερα Ταμεία υπηρετούν το όραμα του εκσυγχρονισμού και της διαφάνειας στο χώρο της Υγείας και της βαθύτερης ευρωπαϊκής κοινωνικής σύγκλισης, ενώ η Ο.Α.Τ.Υ.Ε. αποτελεί ενεργό και διακεκριμένο μέλος Δικτύου με τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες και Ταμεία, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

 

Η εκλεγμένη Διοίκηση της Ο.Α.Τ.Υ.Ε. παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις τελευταίες εξελίξεις και ιδιαίτερα την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλει η Πολιτεία αυτή τη δύσκολη για τη χώρα περίοδο, προκειμένου να αναχαιτίσει τους εμπόρους της Υγείας. Αξιολογεί θετικά το θεσμό της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, θεσμό που, τόσο ο Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π, όσο και το Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε.  έχουν εντάξει στη λειτουργία τους και εφαρμόζουν εδώ και χρόνια, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και τα άλλα Ταμεία-μέλη.

Τονίζουμε ακόμη ότι τα Ταμεία της Ο.Α.Τ.Υ.Ε. είναι απολύτως συνεπή απέναντι στις υποχρεώσεις τους προς τρίτους (Φαρμακευτικούς Συλλόγους, Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα) και παρόλα αυτά πλήττονται άμεσα στην απεργιακή δίνη των τελευταίων ημερών.

 

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, ζητούμε, ως αυτονόητο δικαίωμά μας, να μας δοθεί η δυνατότητα να λειτουργούμε φαρμακεία στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία, με σκοπό τη διασφάλιση των Οικονομικών και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των Ασφαλισμένων μας. Συγκεκριμένα, η αξιοποίηση, επ’ ωφελεία των μελών μας, του μέχρι σήμερα ισχύοντος ποσοστού κέρδους στην αλυσίδα διακίνησης φαρμάκου μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό στη διαρκή μας προσπάθεια για εξορθολογισμό των δαπανών μας.

 

Οι Διοικήσεις και των τεσσάρων Ταμείων εργαζόμαστε με συνέπεια και διαφάνεια για τη διασφάλιση της αυτονομίας, του αυτοδιοίκητου και της αυτοτέλειάς μας, στηρίζοντας το θεσμό των Αυτοδιαχειριζόμενων Αλληλοβοηθητικών Ταμείων Υγείας (Α.Τ.Υ.), που λειτουργεί με επιτυχία σε 32 χώρες και καλύπτει ασφαλιστικά 160 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο θεσμός των Α.Τ.Υ. αποτελεί ένα εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης και βιώσιμης ανάπτυξης με κοινωνικό χαρακτήρα, που μπορεί να δώσει διέξοδο στα νέα κοινωνικά προβλήματα που τίθενται με τις τρέχουσες αλλαγές της κοινωνίας ανά τον κόσμο. Υπό αυτήν την έννοια, σας παρακαλούμε να στηρίξετε τις προσπάθειές μας, ώστε να συμβάλλουμε από την πλευρά μας προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης του Τομέα Υγείας και της βιωσιμότητας του θνησιγενούς συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας.

 

Με  ιδιαίτερη εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της Ο.Α.Τ.Υ.Ε.,

                         Ο Γεν. Γραμματέας                                  Η Πρόεδρος

 

                                                                      

                      ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΠΕΤΑΣ                 ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ        

Posted on 18-02-2011 by Secretariat
›› ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Υ.Π.Α.Τ.Ε. ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

16  &  17 Φεβρουαρίου 2011 , ημέρες        Τετάρτη  & Πέμπτη  στα γραφεία του Σ.Ε.Α.Τ.Ε., Αμερικής 10,  3ος  όροφος   Ωρες  : 9:00

μέχρι  13:00

 

 

 

Συνάδελφοι,

 

Σας περιμένουμε όλους, καθώς και τα μέλη των οικογενειών σας από 18 έως 60 χρονών στην Εθελοντική Αιμοδοσία του Τ.Υ.Π.Α.Τ.Ε.

 

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι η έμπρακτη, συνειδητοποιημένη ευαισθητοποίηση και συμμετοχή μας, στην υψηλής αξίας προσφορά μας στο συνάνθρωπο και υποδηλώνει τη αντίστασή μας στη μετατροπή όλων των αξιών σε καταναλωτικά αγαθά. Το αίμα γίνεται από άνθρωπο για συνάνθρωπο, χωρίς ιδιοτέλεια. Προσφέροντας αίμα, παίρνουμε μέρος στο πιο υψηλό έργο ανθρώπινης αλληλεγγύης. ¸τσι συμβάλλουμε στο κεφάλαιο ανθρωπιάς, που είναι ‘ό,τι πολυτιμότερο έχουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας’.

 

·          ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ

 

·          Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

·          Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΗ

 

·          ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

 

 

 Σε αυτή την ανθρώπινη και ουσιαστική προσπάθεια για Προσφορά Ζωής,

καλούμε να μετάσχουν ενεργά και οι φίλοι εθελοντές αιμοδότες

από τα λοιπά Ταμεία της Ο.Α.Τ.Υ.Ε. (ΤΥΠΕΤ-ΑΤΠΣΥΤΕ-ΤΥΠΑΤΕ)

Η μονάδα του αίματος που θα δίδεται,  θα καταχωρείται στην καρτέλα του αιμοδότη στο αντίστοιχο Ταμείο.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι αιμοδότες δεν πρέπει να πάρουν κανένα φάρμακο την ημέρα της αιμοδοσίας, καθώς και την προηγούμενη (ούτε Depon ή Ασπιρίνη)

 

Στους εθελοντές αιμοδότες χορηγείται άδεια δύο ημερών.

Posted on 17-02-2011 by Secretariat

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Next >>