›› Ελληνίδα, η Αντιπρόεδρος της ΑΙΜ στις Βρυξέλλες

Η Ελένη Σπανοπούλου στο Προεδρείο

της  Διεθνούς Ομοσπονδίας

Αυτοδιαχειριζόμενων Ασφαλιστικών Ταμείων Υγείας

 

Στην Ελλάδα ανήκει η Αντιπροεδρία της ΑΙΜ, της μεγαλύτερης Διεθνούς Ομοσπονδίας στο χώρο των μη-κερδοσκοπικών Ταμείων Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης,  της οποίας τα 38 ομόσπονδα μέλη καλύπτουν σε 23 χώρες περισσότερους από 40.000.000 ασφαλισμένους σε παγκόσμια κλίμακα.

Η εκλογή νέας Διοίκησης έγινε στις Βρυξέλλες το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιουνίου και η ψηφοφορία  ανέδειξε νέο Πρόεδρο τον Γάλλο υποψήφιο κ. Jean Philippe Huchet στη θέση του αποχωρήσαντα Γερμανού, Δρ Willi Budde και μία γυναίκα, για πρώτη φορά στο Προεδρείο της ΑΙΜ στα 60 χρόνια διεθνούς  δράσης της.

Η δημοσιογράφος Ελένη Σπανοπούλου, εκλεγμένη Πρόεδρος του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. και της Ο.Α.Τ.Υ.Ε. (της ελληνικής Ομοσπονδίας Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας)  είναι η νέα Αντιπρόεδρος της ΑΙΜ για  την  τριετία 2011- 2014.

   Η ελληνική Αντιπροεδρία υποστηρίχθηκε ιδιαίτερα από τις γαλλόφωνες και τις γερμανόφωνες χώρες που  κρατούν τα σκήπτρα στην υπόθεση της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στους ευαίσθητους τομείς της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης διεθνώς.

Η ανάληψη των καθηκόντων της Αντιπροεδρίας από την Ελένη Σπανοπούλου χαιρετήθηκε θερμά από τους εκλέκτορες και τα μέλη της ΑΙΜ, ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε κατά την τοποθέτηση της με άξονα το δικαίωμα των λαών για  αξιοπρέπεια στη ζωή, τη δουλειά, την υγεία και τα γηρατειά, η ιδιαίτερη αναφορά σε απόσπασμα της περίφημης ομιλίας του Ξενοφώντα Ζολώτα το 1957 κατά τη διάρκεια εργασιών της Διεθνούς Τράπεζας και του ΔΝΤ, επίκαιρης όσο ποτέ…

Στην ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Προεδρείου στην ΑΙΜ, η υποψηφιότητα της Ο.Α.Τ.Υ.Ε. αναδείχθηκε παμψηφεί, ενώ οι προγραμματισμένες εργασίες της 28ης Γενικής Συνέλευσης και οι συνεδριάσεις των Επιτροπών και των Ομάδων Εργασίας της ΑΙΜ (Association Internationale de la Mutualite ) ολοκληρώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία.

Τα κράτη-μέλη της ΑΙΜ εξέφρασαν για ακόμη μία φορά το σεβασμό και την εκτίμησή τους απέναντι στις δράσεις της ελληνικής Ομοσπονδίας, την ενωτική στάση της σε κρίσιμες συλλογικές αποφάσεις, αλλά και το προτεινόμενο πλάνο εργασιών της, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση και ανάπτυξη των, από κοινού μεταξύ των μελών, δραστηριοτήτων, με σκοπό την ανταλλαγή εφαρμοσμένης τεχνογνωσίας σε διεθνές και τοπικό επίπεδο στο χώρο της Υγείας (Φάρμακο, Πρόληψη Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, Οικονομικά και Πολιτικές της Υγείας,  Τηλεϊατρική, νέες τεχνολογίες) αλλά και της Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης (Βοήθεια στο Σπίτι, Τρίτη Ηλικία, Χρόνια Νοσήματα, AIDS), καθώς και την προοπτική συνεργασίας με ομοειδείς οργανισμούς στα Βαλκάνια.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, αναδείχθηκε η ελληνική δυναμική στα διεθνή δρώμενα, προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης του ρόλου των Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας, ως φορέων της ταχύτατα αναπτυσσόμενης στην Ευρώπη Κοινωνικής Οικονομίας και στόχο την προάσπιση και την προαγωγή της Υγείας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Posted on 24-06-2011 by Secretariat
›› 54Η ΠΑΝΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

Αθήνα, 20/06/2011

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Ο.Α.Τ.Υ.Ε.

ΣΤΗΝ 54η ΠΑΝΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 

21, 22 & 23 Ιουνίου 2011, ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ Ο.Α.Τ.Υ.Ε.

 

Συνάδελφοι και φίλοι αιμοδότες,

Η Εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί πράξη ουσιαστικής γενναιοδωρίας και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας κι έχει ριζώσει στον τόπο μας εδώ και πολλές δεκαετίες. Ο εθελοντής αιμοδότης είναι πρόσωπο που προσφέρει στους άλλους, συχνά χωρίς καν να τους γνωρίζει, εκτός από το αίμα του κι ένα μέρος του ψυχικού του πλούτου, με μόνο κριτήριο την ανάγκη του πάσχοντα. Η κοινωνική του αναγνώριση είναι κριτήριο αξιολόγησης της ίδιας της κοινωνίας που τον περιβάλλει.

Η Ο.Α.Τ.Υ.Ε., έχοντας αναλάβει έργο συντονισμού στην προσπάθεια των Ταμείων-μελών της για τη διάδοση της σημασίας του θεσμού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στους ασφαλισμένους της, έχει διαπιστώσει ότι οι 1.700 φιάλες που συγκεντρώνονται συνολικά ετησίως, καλύπτουν πλέον μόνο το 1/3 των αναγκών. Ως εκ τούτου, υπάρχει απόλυτη αναγκαιότητα εντατικοποίησης των δράσεων για την ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας ευρύτερα.

Για τους παραπάνω λόγους, σας καλούμε στη δεύτερη για το 2011 Εθελοντική Παντραπεζική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στις 21, 22 & 23 Ιουνίου 2011 στο Πολυιατρείο της Ο.Α.Τ.Υ.Ε. στην Πάτρα (Πατρέως 6, 4ος όροφος, τηλ. 2610-242.780 & 781) και ώρες 08:30 – 13:30 και 19:00 – 21:00.

 

Η αιμοδοσία διοργανώνεται από την Πνευματική Πολιτιστική Λέσχη

Τραπεζοϋπαλλήλων Πάτρας και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών ‘Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ’.

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της Εθνικής και Αγροτικής Τράπεζας που θα προσφέρουν για μια ακόμη φορά τυρόπιτες και σοκολάτες στους αιμοδότες μας σαν συμπλήρωμα του απαραίτητου χυμού.

 

Η συμμετοχή όλων αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ανθρώπινης προσφοράς.

 

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της Ο.Α.Τ.Υ.Ε.

                                                  O Γεν. Γραμματέας                                         Η Πρόεδρος

                                                 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΠΕΤΑΣ                           ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Posted on 20-06-2011 by Secretariat

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Next >>