›› ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Α.Τ.Υ.Ε.

Αθήνα, 2/05/2012.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

‘ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΜΟΡΣ…’

 

Η Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος (Ο.Α.Τ.Υ.Ε.), αποτελούμενη από τα Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας  Τ.Υ.Π.Ε.Τ. (Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας), Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. (Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Περίθαλψης Συλλόγου Υπαλλήλων Τραπέζης Ελλάδος), Τ.Υ.Π.Α.Τ.Ε. (Ταμείο Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας) και Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. (Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης) καταγγέλλει το ιταμό και άηθες ύφος του εκπροσώπου της Ε.Ε. και της Τρόικας, κ. Μ. Μορς, με το οποίο απευθύνθηκε στην από 20/04/12 επιστολή του προς τους Eλληνες Υπουργούς Εργασίας και Υγείας και το οποίο βάλλει και θίγει βάναυσα κάθε έννοια Δημοκρατίας, απαξιώνοντας το Σύνταγμα και τους θεσμούς της χώρας, καθώς και ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Η Ο.Α.Τ.Υ.Ε. δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση πως τα ελληνικά Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας, ΝΠΙΔ, μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στηρίζουν και προάγουν την Κοινωνική Ασφάλιση και αποτελούν βασικό πυλώνα της Κοινωνικής Οικονομίας μέσω της αρχής του Μουτουαλισμού, με παρελθόν, παρόν και μέλλον, που δεν μπορεί να αναιρεθεί από καμία Τρόικα!

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας χαιρετίζει την αποφασιστική στάση και την κατηγορηματική απάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λοβέρδου προς τον κ. Μορς,  η οποία έγινε γνωστή σήμερα, 2/05, από τον Ημερήσιο Τύπο και η οποία αναφέρεται σαφώς και διακριτά στα ΝΠΙΔ Ταμεία- μέλη της Ο.Α.Τ.Υ.Ε., αλλά και υπερασπίζεται  την Ελληνική Δημοκρατία.  

 

Για την Ο.Α.Τ.Υ.Ε.,

 

ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. Ο.Α.Τ.Υ.Ε. – ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΠΕΤΑΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ. Ο.Α.Τ.Υ.Ε. – ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε.

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΗΠΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. Ο.Α.Τ.Υ.Ε. – ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

 

ΑΛΕΚΟΣ ΣΤΑΜΟΥ

ΤΑΜΙΑΣ Δ.Σ. Ο.Α.Τ.Υ.Ε. – ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. Τ.Υ.Π.Α.Τ.Ε.

Posted on 02-05-2012 by Secretariat
›› ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Αιμοδοσία: Δώρο ζωής!

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

 

Ο ΕΔΟΕΑΠ, στο πλαίσιο της κοινής δράσης με την ΟΑΤΥΕ, μέλος της οποίας αποτελεί και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΠΣΑΤ, οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στον 1ο όροφο του Οργανισμού (Σισίνη 18 & Ηριδανού), την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012, από τις 10:00-14:00. 

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία χειρονομία ουσιαστικής γενναιοδωρίας, φροντίδας και αγάπης για το συνάνθρωπό μας. Είναι απαραίτητη, καθώς, η προσφορά αίματος μόνο για να σώσουμε το συγγενή ή ένα φιλικό  μας πρόσωπο, δε λύνει το πρόβλημα της επάρκειας. Πρόκειται για ένα δώρο ζωής ! Αποτελεί τη μοναδική πηγή από την οποία οι υπηρεσίες Υγείας συλλέγουν τις απαραίτητες φιάλες αίματος για να καλύψουν την αυξημένη  ανάγκη. Η άγνοια, η προκατάληψη, ο αδικαιολόγητος φόβος και συχνά η αδιαφορία αποτελούν τροχοπέδη στην προσφορά ζωής προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Ετσι, η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο.

Την κρίσιμη περίοδο που ζούμε, έχουμε υποχρέωση να αντιτάξουμε τις πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας απέναντι στον ατομισμό και την απελπισία. Οφείλουμε  να ενισχύσουμε αυτόν το μοναδικό θεσμό.           

Αξίζει να θυμίσουμε την άμεση και αθρόα ανταπόκριση σε πρόσφατη ανάγκη νεαρής συναδέλφου για αιμοπετάλια. Με αφορμή αυτήν την πρόσκληση, θέλουμε να μεταφέρουμε μήνυμα ευχαριστιών και αισιοδοξίας εκ μέρους της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ.

Σε αυτή την ανθρώπινη και ουσιαστική προσπάθεια για Προσφορά Ζωής,

καλούμε να μετάσχουν ενεργά και οι φίλοι εθελοντές αιμοδότες από τα λοιπά Ταμεία της Ο.Α.Τ.Υ.Ε.

(ΤΥΠΕΤ – ΑΤΠΣΥΤΕ - ΤΥΠΑΤΕ)

Μην αφήνετε να φθάσει η δύσκολη στιγμή. Βοηθήστε να έχουμε αποθέματα, ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη. Σας περιμένουμε όλους!                                              

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Για το Διοικητικό Συμβούλιo

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

        ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ                ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

                                                                                        

 

                                                                                  

Posted on 03-04-2012 by Secretariat

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Next >>