›› Δελτίο Τύπου (μετάφραση) της ΑΙΜ σχετικά με το 40ο Συνέδριο της FNMF

ΑΙΜ – Διεθνής Ενωση Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας                                                                                                                                                                  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες, 22/10/2012.

‘Η ΑΙΜ γιορτάζει το 40ο Συνέδριο των Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας ’

18-20 Οκτωβρίου 2012, Νίκαια

Από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου, η Γαλλική Συνομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας (FNMF), μέλος της ΑΙΜ, πραγματοποίησε το 40ο τριετές συνέδριό της στη Νίκαια της Γαλλίας, με γενικό τίτλο: «Πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη: ποιος ο ρόλος της FNMF; Ποιος ο ρόλος των Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας;». Η εκδήλωση συγκέντρωσε περισσότερα από 2.500 μέλη Α.Τ.Υ. Γαλλίας, με την παρουσία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Francois Hollande, της Υπουργού Υγείας, κ. Marisol Touraine και του Υπουργού Κοινωνικής Οικονομίας και Αλληλεγγύης, κ. Benoit Hamon. Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών, η συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων επικεντρώθηκε σε τρεις βασικούς προβληματισμούς: «Ποια είναι τα εργαλεία για καλύτερη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη;», «Πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε στις νέες κοινωνικές προκλήσεις;» και «Το μουτουαλιστικό μοντέλο: πώς μπορεί να ενισχυθεί η ιδιαιτερότητά του

Η ΑΙΜ υποστήριξε την εκδήλωση, μέσω της συμμετοχής ισχυρής αντιπροσωπείας της, αποτελούμενης από μέλη της Πορτογαλίας, του Βελγίου, της Ιταλίας, του Λιβάνου, του Μαλί και της Ελλάδας, δια της Αντιπρόεδρου της ΑΙΜ, κας Ελένης Σπανοπούλου. Η ΑΙΜ παρουσίασε τη δυναμική και την πολυμορφία των Α.Τ.Υ. που είναι ενεργά στην Ευρώπη στον τομέα της υγείας και τον κοινωνικό τομέα και ενημέρωσε τα παρευρισκόμενα μέλη από τη Γαλλία σχετικά με τις Ευρωπαϊκές και τις διεθνείς δραστηριότητές της.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Francois Hollande, ο Υπουργός Κοινωνικής Οικονομίας κ. Benoit Hamon και η Υπουργός Υγείας κα Marisol Touraine εξέφρασαν τη θερμή τους υποστήριξη απέναντι στους Αυτοδιαχειριζόμενους Φορείς Ασφάλισης Υγείας και τις κοινές τους αξίες της Αλληλεγγύης, του μη-κερδοσκοπικού τους χαρακτήρα και της Δημοκρατίας.

Η αντιπροσωπεία της ΑΙΜ, μαζί με τον Πρόεδρο της, κ. Jean-Philippe Huchet και την ομάδα της FNMF, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ειδική συνάντηση με τον Υπουργό Κοινωνικής Οικονομίας και Αλληλεγγύης, κ. Benoit Hamon. Ο Υπουργός ενημερώθηκε και κατανόησε την έντονη επιθυμία της ΑΙΜ για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Καταστατικού για τα Α.Τ.Υ. και εγγυήθηκε πως θα στηρίξει τις προσπάθειές της για την προώθησή του στην Ευρώπη. Οι συμμετέχοντες είχαν ακόμη τη δυνατότητα  να θέσουν στον Υπουργό τόσο το ζήτημα του «κοινωνικού επιχειρείν», όσο και της αναγκαιότητας για ένταξη των Α.Τ.Υ. στο πλαίσιο αυτό.

Το συνέδριο έκλεισε με την έγκριση από το σύνολο των παρισταμένων ψηφίσματος με τίτλο « Η Αλληλεγγύη στην καρδιά των φιλοδοξιών μας!», που θα αποτελέσει για τη Γαλλική Συνομοσπονδία οδηγό για τα επόμενα τρία χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, ομιλίες, βίντεο και φωτογραφίες, παρακαλούμε να ανατρέξετε στη σχετική σελίδα της FNMF: http://www.mutualite.fr/L-actualite/Congres-2012

Υπεύθυνη επικοινωνίας: blandine.cassou-mounat@aim-mutual.org

 

____________________________________________________ 

Σχετικά με την AIM

Η Διεθνής Ενωση Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας (AIM) συγκεντρώνει αυτόνομους φορείς ασφάλισης υγείας και κοινωνικής προστασίας, που λειτουργούν με βάση τις αρχές της αλληλεγγύης και του μη-κερδοσκοπικού προσανατολισμού. Σήμερα, η ΑΙΜ περιλαμβάνει ως μέλη 46 εθνικές ομοσπονδίες από 25 χώρες. Στην Ευρώπη, παρέχουν κοινωνική κάλυψη για ασθένεια και άλλους κινδύνους, σε περισσότερους από 160 εκ. πολίτες. Η ΑΙΜ αγωνίζεται μέσω του δικτύου της να συμβάλλει δραστικά στη διασφάλιση και τη βελτίωση της πρόσβασης από όλους στην περίθαλψη υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.aim-mutual.org.

 

 

 

Posted on 30-10-2012 by Secretariat
›› ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Α.Τ.Υ.Ε.

Αθήνα, 23/10/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

‘Η Ο.Α.Τ.Υ.Ε. συμμετέχει και στηρίζει τον αγώνα

για Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας’

 

Άλλη μια αιφνιδιαστική ενέργεια της Κυβέρνησης έρχεται να τορπιλίσει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης, με την ένταξη των Ταμείων Υγείας Τραπεζών του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ. Τη στιγμή, μάλιστα, που η Ο.Τ.Ο.Ε. έχει καταθέσει ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για τη σύσταση Ενιαίου Ταμείου Υγείας Τραπεζοϋπάλληλων, ως ΝΠΙΔ.

 

            Η Διοίκηση της Ο.Α.Τ.Υ.Ε. εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή της στις επιλογές αυτές, που αποτελούν συμβιβαστικές λύσεις στις επιταγές της Τρόικας και στους όρους του Μνημονίου, με άμεσο κίνδυνο την υποβάθμιση της Υγείας και της Περίθαλψης των ασφαλισμένων.

 

            Είναι απολύτως σαφές ότι απώτερος στόχος είναι και πάλι τα Αποθεματικά των Ταμείων, ακόμη και μετά το ληστρικό κούρεμα που έχουν υποστεί από το PSI.

 

            Η Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος (Ο.Α.Τ.Υ.Ε.), με Ταμεία-μέλη της τα Τ.Υ.Π.Ε.Τ., Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε., Τ.Υ.Π.Α.Τ.Ε. και Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. και ως μέλος της AIM, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας, που συγκεντρώνει 44 Εθνικές Ενώσεις και Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας από 25 χώρες παγκοσμίως και παρέχει κάλυψη Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε 240 εκ. πολίτες, αξιοποιεί τις δυνατότητες και τη δυναμική ενός διαφορετικού μοντέλου διαχείρισης Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης. Μάλιστα, έχει αποδείξει στην πράξη την επιτυχημένη πορεία αυτού του ταχύτατα αναπτυσσόμενου μοντέλου αυτοδιαχείρισης φορέων Υγείας, μη-κερδοσκοπικών, στη βάση της Αλληλεγγύης και της Αλληλοβοήθειας, που αποτελούν πυλώνα στήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας.

 

            Σε αυτήν την κατεύθυνση και με στόχο την ανάπτυξη των Ταμείων Υγείας, η Ο.Α.Τ.Υ.Ε. στηρίζει τον αγώνα της Ο.Τ.Ο.Ε. για τη δημιουργία Ενιαίου Ταμείου. Η ένταξη στον χρεωκοπημένο και βαθιά προβληματικό ΕΟΠΥΥ, μόνο ισοπέδωση, ανασφάλεια και ανησυχία μπορεί να προσφέρει.

 

            Η Ο.Α.Τ.Υ.Ε., με την εμπειρία που διαθέτει, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, πιστεύει ακράδαντα ότι η δημιουργία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας αποτελεί τον μόνο αξιόπιστο και βιώσιμο θεσμό. Τα Ταμεία που απαρτίζουν την Ο.Α.Τ.Υ.Ε., ΝΠΙΔ, μη-κερδοσκοπικά, με βάση το Νόμο, δεν χρηματοδοτούνται και δεν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

 

Η Ο.Α.Τ.Υ.Ε. συμμετέχει στον αγώνα για Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Α.Τ.Υ.Ε.,

                                                 Ο Γεν. Γραμματέας                         Η Πρόεδρος

                                                          ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΠΕΤΑΣ            ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

 

                                                   Ο Αντιπρόεδρος                             Ο Ταμίας

                                                             ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΗΠΟΣ                    ΑΛΕΚΟΣ ΣΤΑΜΟΥ

Posted on 23-10-2012 by Secretariat

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Next >>