›› ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ο.Α.Τ.Υ.Ε.

  Αθήνα, 15/11/2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

‘ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΜΑΣ’

           

 Οι αρχές των Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας

στο επίκεντρο Συνεδρίου στη Γαλλία

 

O Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Francois Hollande

και αριστερά του η Πρόεδρος της Ο.Α.Τ.Υ.Ε. και Αντιπρόεδρος της ΑΙΜ, κα Ελένη Σπανοπούλου

 

 

Παρουσία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Francois Hollande, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 40ου Συνεδρίου της Γαλλικής Συνομοσπονδίας Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας (FNMF) και μέλους της Διεθνούς Ενωσης Α.Τ.Υ. (ΑΙΜ), που έλαβαν χώρα στη Νίκαια της Γαλλίας.

 

Η εκδήλωση, με γενικό τίτλο: «Πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη: ποιος ο ρόλος της FNMF; Ποιος ο ρόλος των Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας;», συγκέντρωσε περισσότερα από 2.500 μέλη Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας της Γαλλίας, παρόντων και της Υπουργού Υγείας, κ. Marisol Touraine, καθώς και του Υπουργού Κοινωνικής Οικονομίας και Αλληλεγγύης, κ. Benoit Hamon.

 

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, αναπτύχθηκαν τρεις βασικοί θεματικοί άξονες: «Ποια είναι τα εργαλεία για καλύτερη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη;», «Πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε στις νέες κοινωνικές προκλήσεις;» και «Το μουτουαλιστικό μοντέλο: πώς μπορεί να ενισχυθεί η ιδιαιτερότητά του

   

Η ΑΙΜ υποστήριξε την εκδήλωση μέσω της συμμετοχής ισχυρής αντιπροσωπείας της, αποτελούμενης από μέλη της Πορτογαλίας, του Βελγίου, της Ιταλίας, του Λιβάνου, του Μαλί και της Ελλάδας, δια της Αντιπρόεδρου της και Προέδρου της Ο.Α.Τ.Υ.Ε., κας Ελένης Σπανοπούλου. Παρουσιάσθηκε η δυναμική και η πολυμορφία των Α.Τ.Υ. που είναι ενεργά στην Ευρώπη στον τομέα Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Francois Hollande, εξέφρασε τη θερμή του υποστήριξη στους Αυτοδιαχειριζόμενους Φορείς Ασφάλισης Υγείας και τις κοινές τους αξίες της Αλληλεγγύης, του μη-κερδοσκοπικού τους χαρακτήρα και της Δημοκρατίας. Στήριξη ιδιαίτερα σημαντική στις μέρες μας, καθώς η Αυτοδιαχείριση στην περίθαλψη και η Κοινωνική Οικονομία αναδεικνύονται σε πόλους υγιούς ανάπτυξης εν μέσω κρίσης.

 

Η αντιπροσωπεία της ΑΙΜ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, κ. Jean-Philippe Huchet και την ομάδα της FNMF, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ειδική συνάντηση με τον Υπουργό Κοινωνικής Οικονομίας και Αλληλεγγύης, κ. Benoit Hamon. Ο Υπουργός ενημερώθηκε και κατανόησε την έντονη επιθυμία της ΑΙΜ για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Καταστατικού για τα Α.Τ.Υ. και εγγυήθηκε πως θα στηρίξει τις προσπάθειές της για την προώθησή του στην Ευρώπη. Οι συμμετέχοντες είχαν ακόμη τη δυνατότητα να θέσουν στον Υπουργό τόσο το ζήτημα του «κοινωνικού επιχειρείν», όσο και της αναγκαιότητας για ένταξη των Α.Τ.Υ. στο πλαίσιο αυτό.

 

Το Συνέδριο έκλεισε με την έγκριση, από το σύνολο των παρισταμένων, ψηφίσματος με τίτλο « Η Αλληλεγγύη στην καρδιά των στόχων μας!», που θα αποτελέσει για τη Γαλλική Συνομοσπονδία οδηγό για τα επόμενα τρία χρόνια.

 

Τόσο ο κ. Hamon, όσο και ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας απάντησαν με θερμό, φιλικό και αλληλέγγυο χαιρετισμό στις προσφωνήσεις της Ελληνίδας Αντιπροέδρου της ΑΙΜ, κας Ελένης Σπανοπούλου. Ειδικότερα, ο κ. F. Hollande απάντησε αντευχόμενος «Κουράγιο και Δύναμη στον Ελληνικό λαό».

 

            

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Α.Τ.Υ.Ε.

Posted on 15-11-2012 by Secretariat
›› ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.

Αθήνα, 29 /10/2012

 

 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ 14/11/2012      

Δώσε 10 λεπτά από  το χρόνο σου.     

Αγαπητές/ οι συνάδελφοι,

Ο ΕΔΟΕΑΠ, στο πλαίσιο της κοινής δράσης με την ΟΑΤΥΕ, μέλος της οποίας αποτελεί και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΠΣΑΤ, οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο κτίριο της οδού Σισίνη 18 και Ηριδανού, στον ­­­­1ο όροφο του Οργανισμού στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ,

την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 και ώρες 10.00-14.00.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι χειρονομία ουσιαστικής γενναιοδωρίας, φροντίδας, κοινωνικής ευαισθησίας και αγάπης για το συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο ζωής. Είναι δώρο ζωής για αυτόν  που το δέχεται, αφού το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται. Η συνεισφορά  των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ´ όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Η αιμοδοσία δε διαρκεί πολύ, παρά μόνο 8-10 λεπτά περίπου. Αποτελεί τη μοναδική πηγή από την οποία οι Υπηρεσίες συλλέγουν τις απαραίτητες φιάλες αίματος για να καλύψουν την αυξημένη ανάγκη. Από μία μονάδα αίματος παρασκευάζονται προϊόντα που μεταγγίζονται επιλεκτικά σε ασθενείς που δεν έχουν ανάγκη ολικού αίματος, αλλά κάποιων συστατικών. Κάθε αιμοληψία ολικού αίματος διαχωρίζεται στα 4 κύρια συστατικά: ερυθρά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια, λευκά αιμοσφαίρια, πλάσμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να βοηθηθούν, αναλόγως και την περίπτωση, περισσότεροι από ένας άνθρωποι.   

Οφέλη όμως από την αιμοδοσία αποκομίζουν και οι δότες. Η  αιμοδοσία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, αποτρέποντας ή μειώνοντας τις πιθανότητες  κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο, σακχαρώδη διαβήτη και εγκεφαλικό. Επίσης, βελτιώνει τη ρεολογία του αίματος, αφού το αίμα κυκλοφορεί ευκολότερα, με λιγότερη «κούραση» της καρδιάς και λιγότερη επιβάρυνση και φθορά των αγγείων. Τέλος, συμβάλλει στην ψυχική ευεξία λόγω της προσφοράς αγαθού ζωτικής σημασίας στο λήπτη που το έχει ανάγκη.

Ωστόσο, πολλές φορές η άγνοια, η προκατάληψη, ο αδικαιολόγητος φόβος και συχνά ή αδιαφορία αποτελούν τροχοπέδη στην προσφορά ζωής προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο. ¸τσι, η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο. Υπολογίζεται πως η ανάγκη των ασθενών για αίμα φτάνει τις 600.000-650.000 μονάδες αίματος ετησίως στην Ελλάδα. Μόλις το 40% καλύπτεται από τους εθελοντές αιμοδότες ενώ το 50% από το συγγενικό περιβάλλον. Εύκολα γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος..

                 

   Δώστε αίμα                               

                                                              Χαρίστε ζωή

                                                                                               

Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη για να συγκεντρωθούν αποθέματα και να καλυφθούν οι ανάγκες των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Είμαστε  βέβαιοι για τη δυναμική συμμετοχή σας.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ

                                                                         

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αργύρης Δεμερτζής

Ελένη Σπανοπούλου

 

Posted on 06-11-2012 by Secretariat

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Next >>