›› Η ΑΙΜ παρουσιάζει τη νέα, ανανεωμένη ιστοσελίδα της

Ø Δελτίο Τύπου

     της Διεθνούς Ενωσης Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας (ΑΙΜ)

Βρυξέλλες, 4 Μαρτίου 2013

_________________________________________________________________________________________

 

Η AIM παρουσιάζει τη νέα, ανανεωμένη ιστοσελίδα της

 

Η ΑIM, η ένωση των αυτοδιαχειριζόμενων αλληλοβοηθητικών φορέων ασφάλισης υγείας της Ευρώπης και παγκοσμίως, σας καλωσορίζει στη νέα της ιστοσελίδα. Η αλλαγή αυτή προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα να ανακαλύψει τη νέα μας εικόνα, μαζί με το καινούριο λογότυπό μας.

 

Η νέα εικόνα της ΑΙΜ θεμελιώνει το σύνδεσμο ανάμεσα στην ένωση, όπως υπήρξε από την αρχή, πρωτοπόρος στην τοποθέτηση του ανθρώπινου παράγοντα στην περίθαλψη υγείας στο προσκήνιο, προσφέροντας ασφαλιστική κάλυψη σε όλους και στην ένωση όπως είναι σήμερα, ανοιχτή στον κόσμο και προωθώντας τις αξίες που ενώνουν τα μέλη της.

 

Η νέα ιστοσελίδα θα είναι ο τόπος όπου θα μπορεί κανείς να αναζητήσει λίστα με τους ασφαλιστικούς φορείς της Ευρωπαϊκής ¸νωσης και διεθνώς, καθώς και να πληροφορηθεί τις τελευταίες εξελίξεις για τις πολιτικές της υγείας στην Ευρώπη.

 

Είτε βρίσκεται στην αρχική μας σελίδα, στο Twitter, τα ενημερωτικά μας δελτία ή τα δελτία τύπου και τις τοποθετήσεις που λαμβάνετε απευθείας στα εισερχόμενά σας, όποιος ενδιαφέρεται για την περίθαλψη υγείας, τα Α.Τ.Υ. και τα ασφαλιστικά ταμεία υγείας  της Ευρώπης, θα έχει πλέον στη διάθεσή του το τέλειο σημείο αναφοράς.

 

Η ιστοσελίδα μας αποτελεί τη νέα απεικόνιση μεταξύ των δραστηριοτήτων μας και εκείνων των μελών μας. Είμαστε υπερήφανοι που αντιπροσωπεύουμε 48 μέλη από 27 χώρες, το καθένα εκ των οποίων παρέχει στα μέλη του ασφαλιστική κάλυψη υγείας. Σε όλη την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική, οι πολιτισμοί και τα συστήματα υγείας μπορεί μεν να διαφέρουν αρκετά, όμως οι αρχές της αλληλεγγύης και η παγκόσμια πρόσβαση στην ασφάλιση υγείας θα παραμένουν πάντα τα ίδια. Προκειμένου να προσαρμοστούμε στις διαφορές αυτές, η ιστοσελίδα μας θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη σε τρεις γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

 

Προκειμένου να γίνουν εύκολα κατανοητά το μήνυμα και ο σκοπός που βρίσκονται πίσω από τα Αυτοδιαχειριζόμενα Αλληλοβοηθητικά Ταμεία Υγείας – μέλη της ΑΙΜ, απλά δείτε το νέο μας λογότυπο και την αρχική μας σελίδα: «Περίθαλψη υγείας και κοινωνικά προνόμια για όλους» (Healthcare and social benefits for all), αυτό είναι που έχει σημασία.

 

Από σήμερα, μπορείτε να επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα μας: www.aim-mutual.org

και να μας ακολουθήσετε στο Twitter @AIM_healthcare

 

 

 

Σχετικά με την AIM

Η Διεθνής Ενωση Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας (AIM) συγκεντρώνει ως μέλη της αυτόνομους φορείς ασφάλισης υγείας και κοινωνικής προστασίας, που λειτουργούν με βάση τις αρχές της αλληλεγγύης και του μη-κερδοσκοπικού προσανατολισμού. Σήμερα, απαρτίζεται από 48 εθνικές ομοσπονδίες που εκπροσωπούν 27 χώρες. Στην Ευρώπη, παρέχουν κοινωνική κάλυψη ενάντια στην ασθένεια και άλλους κινδύνους σε περισσότερους από 160 εκ. πολίτες. Η ΑΙΜ μάχεται, μέσω του δικτύου της, να εξασφαλίσει την ενεργό και ισχυρή στήριξη στην προστασία και βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική φροντίδα για όλους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.aim-mutual.org  

Υπεύθυνη επικοινωνίας : blandine.cassou-mounat@aim-mutual.org  

 

   Διαβάστε εδώ το πρωτότυπο Δελτίο Τύπου της ΑΙΜ στα αγγλικά.

 

Posted on 06-03-2013 by Secretariat
›› Κρίση και Κράτος Πρόνοιας στην Ελλάδα

Ξεχώρισε η ελληνική εισήγηση στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΑΙΜ

O αντίκτυπος της κρίσης στο ελληνικό Κράτος Πρόνοιας ήταν το θέμα που παρουσίασαν στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΑΙΜ (Association Internationale de la Mutualite), η κυρία Ελένη Σπανοπούλου, Αντιπρόεδρος της ΑΙΜ, Πρόεδρος ΟΑΤΥΕ – ΕΔΟΕΑΠ και ο κ. Χρήστος Βαράκης, Προϊστάμενος Νοσοκομειακής Περίθαλψης στον ΕΔΟΕΑΠ.

Η ελληνική παρουσίαση στις εργασίες της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2012 στις Βρυξέλλες απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και επελέγη ως η καλύτερη όλων όσων παρουσιάστηκαν, με τον υψηλότερο βαθμό ικανοποίησης όσων παρακολούθησαν τις εργασίες της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΑΙΜ.

«Το μείζον θέμα για τη Δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση στην Ελλάδα σήμερα είναι η εκ βάθρων αναδιοργάνωση τους, στη βάση της διαφάνειας, του εκσυγχρονισμού και της διασφάλισης νέου θεσμικού πλαισίου», τόνισε η Αντιπρόεδρος της ΑΙΜ, Πρόεδρος ΟΑΤΥΕ – ΕΔΟΕΑΠ, κυρία Ελένη Σπανοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «η παγκόσμια κοινότητα των Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη βοήθεια των αβοήθητων».

Οι δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας στην Επιτροπή τόνισαν ότι η χώρα μας «βρίσκεται στη μέγγενη δύο αλληλο-τροφοδοτούμενων φαύλων κύκλων, έναν οικονομικό και έναν κοινωνικό», καταδεικνύοντας το γεγονός ότι οι δραστικές περικοπές στον προϋπολογισμό για την υγεία έχουν προκαλέσει δραματική αύξηση του βαθμού φτώχειας στην Ελλάδα, έχουν οδηγήσει στην επανεμφάνιση μεταδοτικών ασθενειών, όπως η φυματίωση και η ελονοσία και επίσης έχουν αυξήσει τα φαινόμενα βίας και τα περιστατικά κατάθλιψης.

Διαβάστε τον χαιρετισμό της Αντιπροέδρου της ΑΙΜ και Προέδρου ΟΑΤΥΕ –ΕΔΟΕΑΠ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΑΙΜ

Διαβάστε την ελληνική παρουσίαση στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΑΙΜ με θέμα «Η επίδραση της Οικονομικής Κρίσης στο Κράτος Πρόνοιας της Ελλάδας»

Στην ίδια συνάντηση εργασίας της AIM, ο Willy Palm, πρώην Διευθυντής της ΑΙΜ, ο οποίος σήμερα εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Συστήματα Υγείας, αναφέρθηκε στην επίδραση της οικονομικής κρίσης στην υγεία. Ο Christian Zahn, Αντιπρόεδρος της ΑΙΜ και Πρόεδρος της Γερμανικής Ενωσης Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας VDEK, αναφέρθηκε στον κανονισμό για τα προϊόντα ιατρικής τεχνολογίας, ο οποίος αποτελεί θέμα προτεραιότητας για την ΑΙΜ.

Ο Jean Hermesse, Γενικός Γραμματέας της Βελγικής Ενωσης Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας ANMC/LCM εξέτασε τους τρόπους με τους οποίους ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να εξακολουθήσει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πληθυσμού, ενώ ο Pedro Bleck da Silva, προεδρεύων της ομάδας Εργασίας της ΑΙΜ για τα Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας, από την Πορτογαλία, υπογράμμισε στην παρουσίασή του ότι «η αλληλεγγύη είναι αυτό που η Ευρώπη έχει ανάγκη τώρα, όχι αργότερα».

 

Posted on 08-02-2013 by Secretariat

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Next >>